>>> VEZI PROMOTIILE! MEGA REDUCERI! <<<<

MOTOCOASA, UN DISPOZITIV MODERN PENTRU INTRETINEREA GAZONULUI SI INDEPARTAREA BURUIENILOR

MOTOCOASA, UN DISPOZITIV MODERN PENTRU INTRETINEREA GAZONULUI SI INDEPARTAREA BURUIENILOR
Tehnologia ne surprinde din ce in ce mai mult, iar cand  vine vorba despre utilaje, confortul nostru este pus pe primul loc.

Motocositoarea este o forma de ultima generatie a coasei cu maner din lemn si lama pentru  taiat , insa dotata cu motor, acccesorii si sisteme de taiere mult avansate, care ne permit sa lucram cat mai mult, intr-un timp mai scurt.

Dispozitivele de tuns se gasesc in comert, intr-o gama variata de produse: motocoase pe benzina, motocoase electrice sau cu acumulatori, motocoase semi-profesionale, profesionale, pentru lucrari de tip hobby.

Unealta este alcatuita dintr-o parte de motor, un cap rotativ in partea inferioara a unui arbore lung, care face transmisia intre motor si tambur. Acesta din urma foloseste un sir de monofilament, care se roteste rapid si foloseste forta centrifuga pentru a taia usor si eficient iarba si buruienile din gradina.
O motocoasa calitativa se observa din punct de vedere al fiabilitatii, al nivelului redus de zgomot si al functiilor multiple din dotare, respectiv sistem anti-vibratie incorporat, astfel incat timpul de lucru sa fie confortabil si relaxant, trepte de taiere, care pot fi ajustabile, sisteme de protectie precum, aparatoare tambur, buton pornire on/off,greutate redusa (de la 5 kg in sus), volum rezervor carburant potrivit, inaltime corespunzatoare de lucru, etc.
Modelele sunt multiple si pot varia, in functie de preferinte.
Puterea si capacitatea motorului unei motocoase pe benzina este exprimata in cai putere (CP), capacitatea acesteia se exprima in centimetri cubi (cc), iar a unei  motocoase electrice in wati (W). Cu cat valorile sunt mai mari, cu atat mai puternic este utilajul.
Motorul unei motocoase poate fi cel in 2 timpi, recomandate pentru gradini si gospodarii, motocoase cu  motor  in 4 timpi, recomandate atat pentru uz casnic, cat si pentru lucrari agricole sau motocositoare electrice, care sunt mai silentioase comparativ cu cele pe benzina, si nu emit  niciun fel de gaze.
In functie de utilitate, motocoaselor se pot adauga diverse accesorii ( accesoriu tip fierastrau, prasitoare sau cultivator, sisteme diferite de taiere) pentru toaletarea copacilor, afanarea solului sau saparea acestuia.Hamul, un alt element important, are rolul de a sustine motocoasa in mod egal, pe ambii umeri, pentru a distribui echilibrat greutatea acesteia.
 
Discurile atasabile motocoaselor pot varia si ele, in functie de nevoile gospodarilor, discuri vidia, discuri cu un numar variabil de dinti ( disc 3T, 8T, 4T, etc.), tamburi cu fir de nylon,cu 1 sau mai multe iesiri, realizate pentru taierea rapida a ierbii, arbustilor si tufisurilor.

Alte accesorii care sunt importante in momentul in care vine vorba despre utilizarea unei motocoase sunt cele de protectie: salopeta de lucru, casti anti-fonice pentru zgomot, viziera de protectie pentru fata ( pentru a evita aschii, pietre, materiale mici), manusi, casca pentru cap.

Inainte de a utiliza motocoasa, trebuie sa se ia in considerare ca sitemele de protectie (accesorii, manusi, casti) sa fie bine pozitionate, sistemul de alimentare cu combustibil sa fie inchis etans, iar dispozitivele de taiere sa fie bine ascutite pentru a evita dezechilibrarea motocoasei si producerea de accidente.
Suprafetele pcare se pot toaleta cu ajutorul trimmer-ului destinat taierii ierbii sunt: alei, trotuare, gradini, copaci, coroana copaci, paturi de flori, pasarele inguste, garduri, diverse alte obstacole.
Motocositoarele trebuie intretinute corespunzator, pentru un timp de viata indelungat, astfel ca dupa fiecare utilizare trebuie golit rezervorul de combustibil, trebuie curatata, verificate suruburile si piulitele de prindere ( acestea trebuie sa fi stranse foarte bine) , ferite de intemperiille vremii, pastrate la adapost.
Specialistii recomanda utilizarea motoficoaselor de catre persoane care au peste 16 ani, deoarece riscul de accidentare este destul de mare, in conditiile in care atentia nu este punctul forte al utilizatorului.
Si nu ca un ultim lucru, se recomanda citirea manualului de utilizare si intretinere al produsului inainte de a fi utilizat. Daca pasii ii respectati, cu motocositoarea iarba,buruieni, timp indelungat o sa taiati !!!
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!