>>> VEZI PROMOTIILE! MEGA REDUCERI! <<<<

Moara pentru macinat cereale, o usurare a gospodarilor ce detin ferme de animale sau gospodarii mici

Moara pentru  macinat cereale, o usurare a gospodarilor ce detin ferme de animale sau gospodarii mici
   Inca din cele mai vechi timpuri, oamenii au recurs la diverse modalitati de intretinere a calitatii vietii, atat a lor, cat si a animalelor din jur, pe care au inceput sa le ingrijeasca, in scopul obtinerii hranei.

   Munca manuala de curatare si faramaitare a granelor, presupunea ore intregi pe care taranii le pierdeau pentru a prepara hrana animalelor, de acest lucru depinzand calitatea carnii acestora.Din aceasta cauza majoritatea fermierilor si gospodarilor au ales sa pregateasca pe cont propriu mancarea pe care sa o introduca in alimentatia pasarilor, porcilor,oilor,vacilor sau cailor pe care le aveau in grija.
Pentru a face aceasta munca mai usoara si timpul sa fie mai scurt, dispozitivele construite in acest sens au inceput sa se modernizeze si sa ia amploare pe piata uneltelor pentru gospodarie.

   Asa au aparut masinariile pentru macinat cereale, atat pentru procurarea fainii, malaiului, din care se fac produse de panificatie, cat si pentru procurarea uruielii, destinata hranirii animalelor.
Moara face parte din categoria echipamentelor pentru macinare a cerealelor,precum: orz, grau, ovaz,porumb,fasole,mazare, a lucernei, a fanului,etc. Exista, bineinteles si mori pentru tocarea fructelor si legumelor ( dovleac, mere, pere,sfecla, cartof, etc.).

   Aceasta are mai multe functii, fie de a macina cereale, fie de a separa boabele de pe stiulete, in cazul porumbului.Sau exista separat, batoze special costruite pentru a separa boabele de porumb de pe stiuleti

   Principalul rol al morilor este de a toca marunt cerealele, rezultatul obtinut fiind un praf fin, care se poate utiliza in diverse atributiuni. Constructia lor este complexa, fiind realizate cu totul din metal,cu anumite cuve de diferite marimi, dotate cu seturi de ciocanele metalice, care faramiteaza.

Gradul de maruntire poate fi controlat prin sitele cu care vine insotita moara, care au grosimi variabile ( site cu perforatia de 2,3,4,5 mm).

   Dotarile unei  mori sunt numeroase, astfel ca  motoarele pot fi monofazice sau plurifazice. Primele dintre acestea, sunt cele mai utilizate.Motorul monofazat necesita un camp magnetic invartitor, ce poate fi obtinut fie utilizand o faza auxiliara si un condesator, fie o spira in scurt-circuit pe polii statorici.
   Printre alte dotari utile ale dispozitivului se numara si butoanele „on/off” de pornire/oprire, clapetele de control al debitului de scurgere al boabelor, vopseaua rezistenta anti-rugina, rezistenta metalului din care este conceputa, sistemul de faramitare format din 20 sau mai multe ciocanele metalice, etc.
   Puterea motorului poate varia, intre  3.5 KW si  3.8 KW , iar capacitatea de productie poate ajunge pana la 380 kg/h.
Dezavantajele acestui dispozitiv sunt putine la numar, printre acestea numarandu-se greutatea (o moara poate atinge 20-25 kg, datorita metalului din care este alcatuita) dar si zgomotul produs de aceasta. Pentru utilizarea morii, specialistii recomanda utilizarea echipamentului de protectie, respectiv manusi, viziera de protectie, casti antifonice.

   De asemenea anumite mori, nu vin cu suport de sustinere.Daca nu este fixata corespunzator de suportul de sustinere ales, turatiile motorului vor cauza vibratii si chiar deplasarea uruitorului, avand ca urmari producerea de accidente si avarieri ale produsului.

Specialistii recomanda utilizarea morilor pentru macinat de catre persoane adulte, deoarece riscul de accidentare este destul de mare, in conditiile in care atentia nu este punctul forte al utilizatorului.
Si nu ca un ultim lucru, se recomanda citirea manualului de utilizare si intretinere al produsului inainte de a fi utilizat. Daca pasii ii respectati, cu moara, cereale timp indelungat o sa macinati!!!

 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!