Vinul nu se lasa - se toarna! Dar pana atunci trebuie preparat. Teascurile de inox sunt un mijloc curat si rapid de presare a masei de ciorchine, trecute prin zdrobitor. Pentru o gospodarie cu numar redus de butuci de vita de vie, un teasc de 15 litri este suficient. Presarea se face prin rasucirea axului cu filet, la capatul caruia este conectata talpa-capac, metalica . Cilindrul cu orificii, permite mustului sa se scurga in tava de inox, de la baza teascului, de unde va ajunge in recipientul de colectare.
Structura teascului este bine intarita, dublu, cu teava rectangulara, la baza si partea superioara. Tava de colectare a mustului este si ea din inox alimentar, cu perete gros de 2 mm. Spatiul dintre pamant si orificiul de scurgere ajunge pana la 175 mm, iar daca este pozitionat la o inaltime mai mare, veti avea destul loc pentru a pozitioa o galeata de 10L, in zona de scurgere.
Acest model de teasc struguri Vilen de 15 L din inox, poate fi folosit nu doar la prepararea vinului. Alte aplicatii se pot regasit in stroarcerea sucului de rosii, a mierei de fagure, a grasimei de jumari, etc.
CARACTERISTICI GENERALE/ SPECIFICATII TEHNICE